Supa de miel cu crevete

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Cca 270 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 gr carne de miel
  • 600 gr oase de miel
  • 150 gr crevete crude
  • 1 ceapa
  • 300 gr usturoi verde, telina, fenicul si morcovi
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura cimbru si rozmarin
  • 40 ml pernod
  • sare
  • piper alb
  • 2 l. s. busuioc

Mod de preparare:

  1. Carnea de miel si oasele se fierb intr-un litru de apa. Crevetele se decojesc si se pun in supa.
  2. Ceapa se injumatateste si se prajeste, legumele se taie marunt si impreuna cu verdeturile se pun in supa si se fierb 20 de minute. Legumele se scot din supa, iar aceasta se fierbe inca 40 minute in continuare.
  3. Supa se strecoara si se condimenteaza cu sae, piper si pernod. Se taie marunt crevetele, iar carnea si legumele se pun in supa.
  4. Supa se serveste cu busuioc presarat deasupra.

Pofta Buna!

Supa limpede de peste

Pentru cca 1,2 l
Timp de preparare: cca 3/4 ore
Cca 560 kcal/portie

Ingrediente:

  • 300 gr telina, usturoi verde, fenicul
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 l. s. ulei de masline
  • 1 kg carcasa de peste (capete fara branhii, oase de peste, cozi)
  • 200 ml vin alb
  • cateva fire de cimbru
  • frunze de patrunjel, hasmatuchi
  • 10 boabe de piper zdrobite

Mod de preparare:

  1. Se taie in cuburi mari legumele, ceapa si usturoiul.
  2. Se pun toate intr-o tigaie, se prajesc, se adauga carcasa de peste si celelalte ingrediente.
  3. Se lasa 1/2 ora sa fiarba la foc redus.
  4. Se indeparteaza spuma de deasupra.
  5. In sita se pune un servet si se strecoara supa.