Mancare scazuta din peste cu legume

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 legatura de zarzavaturi pentru supa, taiate marunt
  • 1 bulb de fenicul, taiat in cuburi
  • 250 gr cartofi, in cuburi
  • 1 zucchini, in fasii
  • 1/2 gogosar rosu, in fasii
  • 1/2 gogosar verde, in fasii
  • 1/2 l supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 150 gr rosii, fara coaja
  • 250 gr file de peste
  • 150 gr peste afumat
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 l. s. marar tocat
  • 1 l. s. patrunjel tocat
  • tarhon tocat

Mod de preparare:

  1. Untul se pune intr-o cratita la incins, apoi se prajeste ceapa. Zarzavaturile se adauga la compozitie si se fierb 5 minute.
  2. Se toarna supa limpede, si impreuna se fierb 10 minute la foc potrivit.
  3. Se adauga rosiile si pestele file si se lasa sa fiarba incet inca 10 minute. Se curata pestele afumat, se dezoseaza, se taie in bucati, se adauga la compozitie si se incalzeste.
  4. Mancarea se condimenteaza si se presara cu verdeturi proaspete.

Pofta Buna!

Supa de crevete cu fenicul

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 160 kcal/portie
Se consuma cu bagheta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 crevete (a cate 30-40 gr)
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr fenicul
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 l. s. ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 800 ml supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 1 l. s. unt
  • sare
  • 2 l. s. ceapa
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 20 ml Pernod
  • 1 l. s. verdeata de fenicul tocata

Mod de preparare:

  1. Crevetele se scot din cochilie, se taie in bucati mai mici, la fe ceapa si feniculul. Inima feniculului se taie in fasii subtiri.
  2. Coaja de la crevete, usturoiul, ceapa si bucatile de fenicul se pun intr-un castron si se prajesc in ulei de masline; se stropesc cu vin alb, la care se adauga supa limpede. Totul se fierbe 20 minute si se trece prin sita.
  3. Ceapa si fasiile de fenicul se pun intr-un castron si se calesc.
  4. Crevetele se taie in 3 sau 4 bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se calesc 2 minute in unt, apoi se adauga crevetele.

Pofta Buna!