Mancare de pui exotica

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 540 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-5 portii:

  • 1 cocos mic
  • 1 l supa limpede de pui (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 250 gr broccoli
  • 300 gr mazare refrigerata
  • 4 morcovi mici
  • 2 fire usturoi proaspat, taiat in fasii
  • 100 gr orez
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 2 l. s. faina
  • 1/8 l vin alb
  • 2 l. s. sos de soia
  • 200 gr mandarine despicate, din conserva
  • sare
  • 2 l. c. piper curry
  • 2 v. d. c. sofran
  • 1/2 l. c. enibahar
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 galbenus de ou proaspat

Mod de preparare:

  1. Se indeparteaza pielea de pe cocos, se transeaza carnea in bucati egale.
  2. Broccoli, mazarea, morcovii, usturoiul proaspat si supa limpede se fierb 20 minute la foc redus.
  3. Orezul se fierbe.
  4. Untul sau margarina se pune la incins, se prajeste faina si se stinge cu supa limpede de pui. Se amesteca cu orezul si cu mandarinele. Se adauga vinul alb si sosul de soia. Se da o data totul in clocot.
  5. Se freaca galbenusul cu smantan si cu sosul obtinut se leaga supa.

Pofta Buna!

Supa crema de broccoli

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 230 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr broccoli
  • 1 ceapa
  • 2 l. s. unt
  • 1/2 l. s. faina integrala
  • 1 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • enibahar macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 4 l. s. smantana
  • 1-2 l. s. frunze de migdal
  • 1 v. d. c. frunze de lamaita

Mod de preparare:

  1. Se desface in bucati broccoli si se toaca. Ceapa se taie fin.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste ceapa pana devine sticloasa, se adauga broccoli tocat si se da o data in clocot.
  3. Se presara cu faina, se incorporeaza supa de legume si se condimenteaza cu sare, piper, enibahar, piper Cayenne si nucsoara. Supa se fierbe aproximativ 10 minute la foc potrivit.
  4. Supa se bate cu mixerul si se incalzeste inca o data. Se adauga smantana. Supa se orneaza cu frunze de migdal si frunze de lamaita.

Pofta Buna!

Supa de morcovi cu galuste de avocado

Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 360 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr morcovi
  • 40 gr unt sau margarina
  • 1 l. s. sare
  • 65 gr gris
  • 875 ml supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1 ou proaspat
  • 2 l. s. frunze de patrunjel tocate
  • piper proaspat macinat
  • praf de enibahar
  • 1 v. d. c. zahar
  • zeama de la 1 portocala
  • 1 avocado (250 gr)

Mod de preparare:

  1. Morcovii se taie cuburi sau fasii, se calesc in untura, se stinge cu 125 ml supa de carne; se fierbe la foc potrivit inca cca 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Se fierbe 1/8 l apa cu sare si unt, in care se presara grisul. Se lasa la fiert pana cand grisul se ridica la suprafata. Se ia vasul de pe foc. Se adauga oul si frunzele de patrunjel.
  3. Cu doua lingurite se modeleaza 12-16 galuste de gris. Aceste galuste se fierb aproximativ 5 minute in apa, la foc redus.
  4. Morcovii se paseaza cu mixerul, se pun intr-un castron, se adauga restul de supa, dupa care se da in clocot. Se condimenteaza, se adauga zahar si zeama de portocale dupa gust.
  5. Avocado se taie in doua in lungime, se indeparteaza samburii, din mijlocul fructului se modeleaza galuste rotunde si se adauga in supa.
  6. Se incalzeste din nou, nu se fierbe! Se adauga si galustele de gris.

Pofta Buna!