Lasagne la cuptor

Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1 ora

Ingrediente:

  • 200 gr aluat de taitei (sau foi de lasagna din comert)
  • untura pentru uns tava
  • 200 gr de carne tocata de vita
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • maghiran
  • 2 foi de dafin maruntite
  • 250 ml suc de rosii
  • 300 gr de cas (cascaval)
  • 200 ml smantana

Mod de preparare:

  1. Ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu carnea tocata.
  2. Se pune intr-o tigaie si se prajeste putin amestecand. Adaugam condimentele si 150 ml suc de rosii si 100 ml de smantana.
  3. Amestecam si lasam sa scada putin. Punem apoi deoparte sa se raceasca.
  4. Luam o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti, o ungem si aranjam o foaie de lasagna, un strat de umplutura de carne, felii subtiri de cas si tot asa pana incheiem cu o foaie de lasagna.
  5. Batem intr-un castronel sucul de rosii ramas cu smantana ce-o mai avem si cu restul de cas ras si compozitia rezultata o punem pe deasupra ultimei foi.
  6. Se da la cuptor cam 30-40 de minute.
  7. Se serveste cu busuioc.

Pofta Buna!

Supa de rosii

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 420 kcal/portie
Se consuma cu o cana de Prosecco

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa
  • 2 l. s. ulei
  • 4 felii de sunca fiarta
  • 1 l. c. supa limpede instant de legume sau carne
  • 600 gr pasta de rosii
  • 80 gr orez fiert
  • 2 crengute de busuioc
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 4 l. s. smantana
  • 4 felii de paine prajita
  • 40 felii de cascaval

Mod de preparare:

  1. Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei.
  2. Sunca se taie in cuburi mici. Supa se dizolva in 100 ml apa. Se condimenteaza cu busuioc, se adauga la ceapa si se fierbe.
  3. Se toarna smantana in supa, dupa care nu se mai fierbe.
  4. Cuptorul se incalzeste la 200 C. Se prajeste painea, se taie in forme rotunde. Supa se imparte in 4 vase diferite si se acopera cu felia de paine. Se pune cate o felie de cascaval, se introduce in cuptor si se coace 10 minute.

Pofta Buna!

Supa din samburi verzi de cereale si telina

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 410 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru supa:

  • 4 cepe mici
  • 4 bucati de telina cu frunze
  • 2 l. s. unt sau margarina vegetala
  • 100 gr cereale verzi
  • 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • putina sare
  • piper proaspat macinat

In plus:

  • 1 cana cu smantana dulce
  • 50 gr cascaval ras
  • boia

Mod de preparare:

  1. Se curata ceapa si se taie cuburi mici. Se taie frunzele telinelor si se toaca mai mare. Telina se taie in fasii subtiri.
  2. Se pune untura intr-o cratita la incins, cepele si telina se calesc. Se adauga cerealele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga supa de legume.
  3. Supa se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc redus. La sfarsit se pun frunzele de telina.
  4. Smantana se bate, dupa care se adauga cascavalul. Se toarna supa intr-un castron incalzit, se presara cu boia si cu cascaval ras si se serveste fierbinte.

Pofta Buna!