Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
- 1 kg peste (crap, stiuca, somn, etc.)
- o ceapa mare (100 gr)
- 1/2 l suc de rosii
- 100 ml vin
- o lamaie
- 2 foi de dafin
- 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat
- sare
Mod de preparare:
- Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste. In uleiul ramas, se caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata foarte marunt.
- Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se adauga 5-6 felii de lamaie, curatata de coaja alba care este amara, bucatile de peste, foile de dafin, piperul si cca 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui; se pot pune si 20-30 masline.
- Se da la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze sosul. Acesta se va ingrosa suficient cand se va raci, de la faina prin care a fost trecut pestele, inainte de prajire.
- Ciand se scoate din cuptor, marinata se sareaza dupa gust.
- Se serveste rece ca fel intai.
- Astfel pregatit, se poate conserva in punga de naylon, la congelator, pana la 6 luni.
Pofta Buna!
Scrie o parere