Timp de preparare: cca 1/4 ora

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise etc.)
  • 100 - 300 gr zahar
  • 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie

Mod de preparare:

  1. Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune, caise, etc.
  2. Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 gr zahar (care prin topire le extrage zeama si le inmoaie), se toarna putin vin (1/4 l ) si, eventual, un paharel de lichior triplu sec sau cu aroma fructului.
  3. Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.
  4. In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completand cu vin (in care au fost macerate fructele).
  5. In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.

Pofta Buna!