Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 500 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa
Ingrediente pentru 4-6 portii:
- 250 gr ceafa de porc, slaba
- 250 gr carne miel
- 2 l. s. ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 l. c. sare
- 1 l. c. cimbru
- 1 l. c. rozmarin
- piper proaspat macinat
- 400 gr bulion din conserva
- 150 ml vin rosu
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 500 gr cartofi
- 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 2 l. s. frunze de patrunjel tocate fin
Mod de preparare:
- Carnea se taie cuburi.
- Uleiul se pune intr-o cratita la incins. Se pune carnea si se caleste 1/4 ora.
- Se freaca bine usturoiul cu sare, se adauga cimbrul si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper.
- Se toarna bulionul si vinul rosu. Se acopera cratita cu un capac si se fierbe 1/2 ora la foc redus.
- Ceapa, morcovii si cartofii se taie in cuburi mici. Se adauga la carne si se fierb in continuare inca 1/2 ora.
- Se adauga supa de legume, se pune foaia de dafin. Deasupra se presara frunze de patrunjel tocate fin.
Pofta Buna!
Comentarii la retete