Supa Borsch

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 250 kcal/portie
Se consuma cu paine neagra

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 50 gr usturoi verde
  • 50 gr telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 sfecle rosii
  • 250 gr cartofi
  • 2-3 l. s. unt
  • 100 gr varza acra
  • 2 l. s. pasta de rosii
  • 1,2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 l. c. chimen
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • cuisoare
  • 150 gr smantana

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Legumele se taie in cuburi mici. Cartofii se curata si se taie in cuburi.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste usturoiul, se adauga ceapa. Restul legumelor, fara cartofi, se pun peste ceapa si se calesc.
  3. Varza acra se despica si impreuna cu cartofii se adauga la legume. Se toarna pasta de rosii si supa limpede.
  4. In compozitie se pun foile de dafin, chimenul si se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare. Se fierbe 20 de minute la foc potrivit. Supa se servste cu smantana.

Pofta Buna!

Supa de usturoi

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 catei de usturoi
  • 100 gr usturoi verde si alb
  • 200 gr ceapa
  • 2 l. s. unt
  • 40 gr orez
  • 800 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 200 gr smantana
  • sare
  • putin piper alb proaspat macinat
  • 2 limete (lamai verzi)

Mod de preparare:

  1. Se taie in cuburi mai mari usturoiul verde, usturoiul alb si ceapa. Se pune intr-o cratita untul la incins si se prajesc. Se adauga orezul si supa de legume si se fierbe 3/4 ora.
  2. Supa se bate cu mixerul si se trece printr-o sita. Se toarna smantana si se condimenteaza cu sare si putin piper.
  3. Se rade partea verde de la limete si se pune in supa. Cu un cutit subtire se curata coaja de limete. Supa se bate cu mixerul si se serveste cu suc de limete.

Pofta Buna!