Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 300 kcal/portie
Se consuma cu paine alba
Ingrediente pentru 4 portii:
- 350 gr spanac
- 1 catel de usturoi tocat
- 40 gr ceapa tocata
- 2 l. s. unt
- 600 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 200 gr smantana
- sare
- putin piper proaspat macinat
- nucsoara
Pentru galustele din branza:
- 100 gr branza de vaci
- 1 galbenus de ou proaspat
- 50 gr paine alba rasa fin
Mod de preparare:
- Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga.
- Se pune intr-o cratita untul la incins, se prajesc usturoiul si ceapa; se aduga frunzele de spanac si se completeaza cu supa de legume.
- Se fierbe la foc mic 1/4 ora. Supa se bate cu mixerul, pana se obntine o pasta, care se trece printr-o sita. Se adauga smantana si se fierbe din nou. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
- Se amesteca branza cu galbenusul, cu paine a alba si se condimenteaza. Din aluat se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuste si se fierb usor in apa sarata aproximativ 5 minute. Galustele se scurg si se servesc in supa.
Pofta Buna!
Comentarii la retete