Mancare scazuta de legume

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 470 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 100 gr conopida rf.
  • 100 gr broccoli rf.
  • 100 gr parizer
  • 100 gr morcovi rf.
  • 100 gr mazare rf.
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 100 gr sunca fiarta, in cuburi
  • 2 perechi de crenvursti taiati, in felii
  • 3/8 l supa limpede de carne (instant)
  • 200 gr smantana dulce
  • 1 l. s. intaritor de bucatarie (gelatina)
  • cateva picaturi de sos Worcester
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • 1 l. s. hasmatuchi tocat
  • 1 l. s. usturoi verde tocat

Mod de preparare:

  1. Se decongeleaza legumele. Untul se pune intr-o tigaie la incins, sunca, parizerul si crenvurstii se prajesc.
  2. Se scurg legumele si se adauga la carnaciori. Se toarna supa, iar smantana se freaca cu gelatina si se toarna peste zarzavat.
  3. Se condimenteaza cu sos Worcester, zeama de lamaie, sare, piper si nucsoara. Se acopera si se fierbe incet aproximativ 20 de minute.
  4. Daca este necesar, se condimenteaza din nou si se presara deasupra verdeturile.

Pofta Buna!

Pasteta cu sunca

Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • 300 gr sunca slaba
  • 3 oua
  • 100 gr ciuperci
  • 150 gr unt
  • 100 ml smantana groasa (se poate inlocui cu 50 gr unt)
  • 5-6 sardele
  • 80 gr ceapa
  • condimente de pasteta

Mod de preparare:

  1. Ceapa rasa fin se caleste, un minut, in 50 gr unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cat mai marunt, 1/2 lingurita cu sare si condimentele, lasandu-le sa fiarba, acoperite la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa; daca este nevoie se adauga 1-2 linguri cu apa, pana cand se inmoaie bine.
  2. Cand sunt gata, trebuie sa fie bine scazute. Ouale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci.
  3. La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smantana si sardelele, amestecandu-le bine toate cu restul de unt (frecat pana ce se inmoaie); se adauga dupa gust, sare fina.
  4. Pasta se foloseste pentru sandwichiuri sau se aranjeaza pe platou ca si pastetele.

Pofta Buna!

Cornuri cu umplutura de sunca, parizer, salam

Timp de preparare: cca 1 ora
Se servesc cu ceai

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 10 cornuri
  • 200 gr sunca, parizer, salam
  • 100 gr unt
  • 50 ml smantana
  • 1 v. d. c. sare
  • 1 v. d. c. piper

Mod de preparare:

  1. Sunca, salamul, parizerul se trec prin masina de tocat de 2 ori, apoi se amesteca cu smantana, untul moale sarea si piperul.
  2. Cornurile se taie in jumatati pe lungime; 10 jumatati se ung cu aceasta compozitie si, apoi, se acopera cu celelalte jumatati, asezandu-se intr-o tava, care se introduce in cuptorul fierbinte cu 15 minute inainte de servire; dupa 10 minute, se intorc pe partea cealalta.
  3. Se servesc fierbinti ca gustare sau cu ceai.

Pofta Buna!