Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 300 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 350 gr spanac
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 40 gr ceapa tocata
  • 2 l. s. unt
  • 600 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 200 gr smantana
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • nucsoara

Pentru galustele din branza:

  • 100 gr branza de vaci
  • 1 galbenus de ou proaspat
  • 50 gr paine alba rasa fin

Mod de preparare:

  1. Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga.
  2. Se pune intr-o cratita untul la incins, se prajesc usturoiul si ceapa; se aduga frunzele de spanac si se completeaza cu supa de legume.
  3. Se fierbe la foc mic 1/4 ora. Supa se bate cu mixerul, pana se obntine o pasta, care se trece printr-o sita. Se adauga smantana si se fierbe din nou. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
  4. Se amesteca branza cu galbenusul, cu paine a alba si se condimenteaza. Din aluat se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuste si se fierb usor in apa sarata aproximativ 5 minute. Galustele se scurg si se servesc in supa.

Pofta Buna!