Supa de spanac

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 300 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 350 gr spanac
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 40 gr ceapa tocata
  • 2 l. s. unt
  • 600 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 200 gr smantana
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • nucsoara

Pentru galustele din branza:

  • 100 gr branza de vaci
  • 1 galbenus de ou proaspat
  • 50 gr paine alba rasa fin

Mod de preparare:

  1. Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga.
  2. Se pune intr-o cratita untul la incins, se prajesc usturoiul si ceapa; se aduga frunzele de spanac si se completeaza cu supa de legume.
  3. Se fierbe la foc mic 1/4 ora. Supa se bate cu mixerul, pana se obntine o pasta, care se trece printr-o sita. Se adauga smantana si se fierbe din nou. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
  4. Se amesteca branza cu galbenusul, cu paine a alba si se condimenteaza. Din aluat se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuste si se fierb usor in apa sarata aproximativ 5 minute. Galustele se scurg si se servesc in supa.

Pofta Buna!

Supa de verdeturi

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu chifle

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 300 gr spanac proaspat
  • 100 gr frunze de urzica
  • 50 gr macris
  • 1 capatana de salata mijlocie
  • 3/8 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa mijlocie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 80 gr smantana
  • 4 galbenusuri proaspete

In plus:

  • 4 felii de paine graham
  • 4 l. s. unt sau margarina vegetala

Mod de preparare:

  1. Se taie marunt spanacul, urzica, macrisul si salata.
  2. Untul sau margarina se pune intr-o cratita la incins. Ceapa se toaca fin si se prajeste pana devine sticloasa.
  3. Se adauga frunzele de verdeturi, iar deasupra se toarna supa de legume.
  4. Supa se fierbe, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa care se paseaza cu mixerul. Se pune din nou in vas si se incalzeste.
  5. Se freaca bine smantana cu galbenusurile, supa se ia de pe foc si i se adauga aceasta compozitie.
  6. Feliile de paine se taie cuburi mici, se prajesc in unt, dupa care se pun in supa si se serveste.

Pofta Buna!