Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- morcov
- patrunjel
- o ceapa mijlocie
- 1/2 kg fasole verde
- 2 l. s. ulei
- un ardei
- 1/2 kg rosii
- frunze de patrunjel si telina
- putin cimbru
- sare
Mod de preparare:
- Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.
- Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.
- Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
- Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
- Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.
Pofta Buna!
Comentarii la retete