Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
- 600 gr de cartofi
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- o ceapa
- o foaie de dafin
- cateva boabe de piper
- un ou
- sare
- patrunjel verde tocat
- smantana
Mod de preparare:
- Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert cu 2 l de apa si sare, se adauga ceapa tocata marunt, foaia de dafin si boabele de piper.
- Pana ce clocoteste, curatam si spalam cartofii si-i taiem cuburi.
- Dupa ce zarzavatul a tras un clocot, adaugam cartofii si lasam sa fiarba 15 minute.
- Oul il batem intr-o farfurie ca pentru omleta.
- Dupa ce ciorba a fiert, o lasam cateva minute si apoi luam din zeama si punem peste ou, batand in continuare.
- Turnam compozitia rezultata in ciorba amestecand.
- Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu smantana.
Pofta Buna!
Comentarii la retete