Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 110 kcal/portie
Se consuma cupaine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr miez de dovleac
  • 50 gr ceapa tocata
  • 1 l. s. unt
  • 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 2 l. c. miere
  • 1 l. s. otet de sherry
  • putin piper alb proaspat macinat
  • nucsoara
  • sare
  • 2 rosii
  • 2 l. s. marar tocat

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se taie fasii subtiri, se pune intr-un castron impreuna cu ceapa si untul si se prajesc. Se adauga mierea, otetul si supa de legume. Toata compozitia se fierbe 20 de minute.
  2. Supa se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in cuburi mici. Cuburile de rosii si mararul se pun numai cand se serveste supa.

Varianta:

Daca nu va place dovleacul, puteti folosi castravete de sera.

Pofta Buna!