Supa Borsch

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 250 kcal/portie
Se consuma cu paine neagra

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 50 gr usturoi verde
  • 50 gr telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 sfecle rosii
  • 250 gr cartofi
  • 2-3 l. s. unt
  • 100 gr varza acra
  • 2 l. s. pasta de rosii
  • 1,2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 l. c. chimen
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • cuisoare
  • 150 gr smantana

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Legumele se taie in cuburi mici. Cartofii se curata si se taie in cuburi.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste usturoiul, se adauga ceapa. Restul legumelor, fara cartofi, se pun peste ceapa si se calesc.
  3. Varza acra se despica si impreuna cu cartofii se adauga la legume. Se toarna pasta de rosii si supa limpede.
  4. In compozitie se pun foile de dafin, chimenul si se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare. Se fierbe 20 de minute la foc potrivit. Supa se servste cu smantana.

Pofta Buna!

Supa de sfecla rosie

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 560 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 5 fasii de Tofu
  • 3 l. s. ulei de susan
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi verde
  • 2 capatani de sfecla rosie, mijlocii
  • 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • cam 150 gr porumb si castraveti
  • 150 gr smantana
  • 150 gr mazare rf.
  • 100 gr crema Fraiche
  • 1 l. s. gelatina
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 l. c. chimen proaspat macinat
  • zahar
  • 1 capere
  • 2 l. s. usturoi verde, proaspat tocat

Mod de preparare:

  1. Tofu se taie cuburi si se prajeste in ulei de susan.
  2. Ceapa se taie in cuburi mici, usturoiul in fasii si se calesc.
  3. Se rade sfecla rosie, se adauga mazarea, usturoiul si se calesc impreuna.
  4. Se adauga supa de legume si se fierb inca 10 minute.
  5. Porumbul se pune la scurs. Castravetii setaie marunt. Acestea, impreuna cu smantana si crema Fraiche, se adauga in supa si se fierb inca 5 minute.
  6. In supa se adauga gelatina pentru a se lega legumele, se condimenteaza cu sare, piper, chimen si zahar.
  7. Se pune capere si se serveste supa cu usturoi presarat deasupra.

Pofta Buna!