Pizza “Cele 4 anotimpuri”

Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 1170 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de vin sec rosu

Ingrediente:

  • 1 aluat pizza conform retetei: Blat Pizza
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan)
  • 8 rosii oparite
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de pasare sau de scoica
  • 100 gr sunca fiarta taiata fasii
  • 100 gr salam
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 200 gr mozzarella

Mod de preparare:

  1. Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
  2. Se incalzeste cuptorul la 220 C, se oparesc rosiile, se cojesc si se aseaza pe aluatul taiat felii.
  3. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
  5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
  6. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta Buna!

Supa de peste

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Cca 320 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita, din cereale

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1,5 kg din diferite soiuri de pesti si scoici, de exemplu: batog, biban rosu, crevete, crabi, scoici si maruntaie de peste
  • verdeturi pentru supa
  • cateva boabe de piper
  • 4 - 5 rosii decojite
  • 1/8 l. c. sofran
  • 150 ml ulei
  • 2 - 3 cepe tocate marunt
  • 2 teline
  • 3 - 4 catei de usturoi, tocat fin
  • 1/2 l. c. cimbru tocat marunt
  • 2 l. s. frunze de fenicul tocate marunt
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1/4 l vin alb
  • paine prajita, de cereale

Mod de preparare:

  1. Pestii se curata de solzi si se pun deoparte. Din maruntaiele de peste se face o supa limpede in care se pun cateva boabe de piper, si se fierbe 1/2 pana la 3/4 ora in apa. Rosiile se taie in cuburi. Supa se trece printr-o strecuratoare, iar sofranul se pune in supa.
  2. Uleiul se pune la incins si se calesc ceapa, telina si usturoiul. Se adauga rosiile, verdeturile si condimentele.
  3. Pestii se fierb cateva minute in supa limpede, intr-un vas acoperit, la foc redus.
  4. Pestii cu carnea mai moale (batog, biban rosu) se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba. Pestii nu trebuie sa fiarba mult. Scoicile si crabii se fierb separta in vin, dupa care se adauga la supa gata fiarta.
  5. In 4 farfurii adanci adanci se pune cate o felie de paine prajita, iar deasupra se toarna supa.

Pofta Buna!