Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- 300 gr sunca slaba
- 3 oua
- 100 gr ciuperci
- 150 gr unt
- 100 ml smantana groasa (se poate inlocui cu 50 gr unt)
- 5-6 sardele
- 80 gr ceapa
- condimente de pasteta
Mod de preparare:
- Ceapa rasa fin se caleste, un minut, in 50 gr unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cat mai marunt, 1/2 lingurita cu sare si condimentele, lasandu-le sa fiarba, acoperite la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa; daca este nevoie se adauga 1-2 linguri cu apa, pana cand se inmoaie bine.
- Cand sunt gata, trebuie sa fie bine scazute. Ouale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci.
- La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smantana si sardelele, amestecandu-le bine toate cu restul de unt (frecat pana ce se inmoaie); se adauga dupa gust, sare fina.
- Pasta se foloseste pentru sandwichiuri sau se aranjeaza pe platou ca si pastetele.
Pofta Buna!
Comentarii la retete