Supa fina de salata

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu franzela

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 l. s. unt sau margarina vegetala
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 capatana de salata
  • 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 1 ceasca cu smantana

In plus:

  • apa cu otet
  • 4 oua
  • 2 l. s. hasmatuchi tocat fin

Mod de preparare:

  1. Untul sau margarina se pune intr-o cratita la incins. Ceapa se toaca marunt si se prajeste.
  2. Se desfac frunzele de salata si se adauga la acestea.
  3. Se incorporeaza in supa de legume si se bate cu mixerul sau cu telul, pana obtine consistenta unui piureu.
  4. Se incalzeste din nou, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se amesteca bine cu smantana.
  5. Se fierb ouale in apa cu otet. Se toarna supa in farfurii, iar deasupra se pun ouale. Se presara cu hasmatuchi.

Pofta Buna!

Supa de verdeturi

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu chifle

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 300 gr spanac proaspat
  • 100 gr frunze de urzica
  • 50 gr macris
  • 1 capatana de salata mijlocie
  • 3/8 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa mijlocie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 80 gr smantana
  • 4 galbenusuri proaspete

In plus:

  • 4 felii de paine graham
  • 4 l. s. unt sau margarina vegetala

Mod de preparare:

  1. Se taie marunt spanacul, urzica, macrisul si salata.
  2. Untul sau margarina se pune intr-o cratita la incins. Ceapa se toaca fin si se prajeste pana devine sticloasa.
  3. Se adauga frunzele de verdeturi, iar deasupra se toarna supa de legume.
  4. Supa se fierbe, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa care se paseaza cu mixerul. Se pune din nou in vas si se incalzeste.
  5. Se freaca bine smantana cu galbenusurile, supa se ia de pe foc si i se adauga aceasta compozitie.
  6. Feliile de paine se taie cuburi mici, se prajesc in unt, dupa care se pun in supa si se serveste.

Pofta Buna!