Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu franzela
Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 l. s. unt sau margarina vegetala
- 1 ceapa potrivita
- 1 capatana de salata
- 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 v. d. c. nucsoara
- 1 ceasca cu smantana
In plus:
- apa cu otet
- 4 oua
- 2 l. s. hasmatuchi tocat fin
Mod de preparare:
- Untul sau margarina se pune intr-o cratita la incins. Ceapa se toaca marunt si se prajeste.
- Se desfac frunzele de salata si se adauga la acestea.
- Se incorporeaza in supa de legume si se bate cu mixerul sau cu telul, pana obtine consistenta unui piureu.
- Se incalzeste din nou, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se amesteca bine cu smantana.
- Se fierb ouale in apa cu otet. Se toarna supa in farfurii, iar deasupra se pun ouale. Se presara cu hasmatuchi.
Pofta Buna!
Comentarii la retete