Mancare de fasole asortata

Timp de preparare: cca 2 1/4 ora
Timp de inmuiere: cca 10 ore
Cca 430 kcal/portie
Se consuma cu paine din cereale

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 250 gr fasole uscata cu boabe rosii
  • 250 gr fasole uscata cu boabe negre
  • 2 1/2 l supa limpede de legume rece (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cca 300 gr boabe de porumb din conserva
  • 2 cepe tocate
  • 4 catei de usturoi, presati
  • 4 l. s. ulei de floarea-soarelui
  • scortisoara
  • cateva seminte de marar
  • sare
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 legatura de marar
  • 75 gr cascaval ras

Mod de preparare:

  1. Fasolea se pune in vase separate la inmuiat aproximativ 10 ore. Se pune apoi la fiert in aceeasi apa in care a fost pusa la inmuiat, tot separat, si se fierbe 1 1/2 pana la 2 ore, pana ce se inmoaie.
  2. Ardeiul se taie fasii. Boabele de porumb se lasa sa se scurga.
  3. Se calesc in ulei ceapa, usturoiul, fasiile de ardei si porumbul.
  4. Se amesteca cele doua feluri de fasole si se condimenteaza cu scortisoara si seminte de marar. Legumele calite se adauga la fasole si impreuna se fierb 5-10 minute, la foc redus.
  5. Supa se condimenteaza cu sare si piper si se presara cu marar si cascaval ras.

Pofta Buna!

Supa de sfecla rosie

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 560 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 5 fasii de Tofu
  • 3 l. s. ulei de susan
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi verde
  • 2 capatani de sfecla rosie, mijlocii
  • 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • cam 150 gr porumb si castraveti
  • 150 gr smantana
  • 150 gr mazare rf.
  • 100 gr crema Fraiche
  • 1 l. s. gelatina
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 l. c. chimen proaspat macinat
  • zahar
  • 1 capere
  • 2 l. s. usturoi verde, proaspat tocat

Mod de preparare:

  1. Tofu se taie cuburi si se prajeste in ulei de susan.
  2. Ceapa se taie in cuburi mici, usturoiul in fasii si se calesc.
  3. Se rade sfecla rosie, se adauga mazarea, usturoiul si se calesc impreuna.
  4. Se adauga supa de legume si se fierb inca 10 minute.
  5. Porumbul se pune la scurs. Castravetii setaie marunt. Acestea, impreuna cu smantana si crema Fraiche, se adauga in supa si se fierb inca 5 minute.
  6. In supa se adauga gelatina pentru a se lega legumele, se condimenteaza cu sare, piper, chimen si zahar.
  7. Se pune capere si se serveste supa cu usturoi presarat deasupra.

Pofta Buna!