Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 360 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr morcovi
  • 40 gr unt sau margarina
  • 1 l. s. sare
  • 65 gr gris
  • 875 ml supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1 ou proaspat
  • 2 l. s. frunze de patrunjel tocate
  • piper proaspat macinat
  • praf de enibahar
  • 1 v. d. c. zahar
  • zeama de la 1 portocala
  • 1 avocado (250 gr)

Mod de preparare:

  1. Morcovii se taie cuburi sau fasii, se calesc in untura, se stinge cu 125 ml supa de carne; se fierbe la foc potrivit inca cca 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Se fierbe 1/8 l apa cu sare si unt, in care se presara grisul. Se lasa la fiert pana cand grisul se ridica la suprafata. Se ia vasul de pe foc. Se adauga oul si frunzele de patrunjel.
  3. Cu doua lingurite se modeleaza 12-16 galuste de gris. Aceste galuste se fierb aproximativ 5 minute in apa, la foc redus.
  4. Morcovii se paseaza cu mixerul, se pun intr-un castron, se adauga restul de supa, dupa care se da in clocot. Se condimenteaza, se adauga zahar si zeama de portocale dupa gust.
  5. Avocado se taie in doua in lungime, se indeparteaza samburii, din mijlocul fructului se modeleaza galuste rotunde si se adauga in supa.
  6. Se incalzeste din nou, nu se fierbe! Se adauga si galustele de gris.

Pofta Buna!