Supa de avocado

Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu vin alb

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 avocado coapte, mai mici
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 l. s. ceapa tocata
  • 1 l. s. unt
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 100 gr smantana
  • sare
  • miere
  • piper alb proaspat macinat
  • 40 ml Noilly Prat
  • 2 rosii

Mod de preparare:

  1. Avocadele se injumatatesc, se indeparteaza samburii, se taie cuburi. Se pune la incins untul, in care se calesc usturoiul si ceapa.
  2. Se stropeste cu vin alb, se adauga supa de legume si se fierbe 5 minute. Se toarna smantana si se condimenteaza cu sare, miere, piper si se omogenizeaza cu Noilly Prat.
  3. Rosiile se oparesc, se decojesc, se indeparteaza samburii si se taie cuburi mici. Supa se bate cu mixerul pana ce devine pastoasa. Jumatate din cuburile de avocado se adauga la compozitie si se bate din nou supa; apoi se incalzeste, dar nu se mai fierbe.
  4. Rosiile si cuburile de avocado ramase se pun in supa cu putin timp inainte de a fi servita.

Pofta Buna!

Supa de conopida

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 240 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 conopida mica
  • 2 l. s. ceapa tocata
  • 1 l. c. unt
  • 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 2 felii de paine prajita
  • 1 l. s. unt
  • 2 l. s. verdeturi tocate (hasmatuchi, busuioc, frunze de patrunjel)
  • 200 gr smantana
  • sare
  • putin piper alb proaspat macinat
  • nucsoara

Mod de preparare:

  1. Se rupe conopida in bucati si se taie marunt; se fierbe 2 minute in supa de legume si se lasa sa se raceasca.
  2. Codita de la conopida se taie si mai marunt si impreuna cu ceapa se prajeste in unt. Se toarna supa de legume si se fierbe inca 1/2 ora.
  3. Feliile de paine prajita se taie cuburi de 1 cm.  Intr-o tigaie se pune 1 lingura unt, in care se prajesc painea si verdeturile.
  4. Se bate supa cu mixerul pana ce devine pastoasa si se trece printr-o sita. Se toarna smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
  5. Inainte de a fi servita, supa se mai da o data in clocot si se adauga crutoanele si verdeata.

Pofta Buna!