Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
Pentru perisoare:
- 250 gr piept pui
- 50 gr orez
- 50 gr ceapa
- 3 linguri ulei
- 2 linguri apa rece
- un ou
- 25 g faina
- piper
- marar
- patrunjel
- sare
Pentru sos:
- 50 g untdelemn
- 1/4 l apa
- 1/2 l suc de rosii
- ceapa rasa fin
- 25 g faina
- marar
- patrunjel
- telina
- sare
Mod de preparare:
- Intr-o cratita, se infierbanta uleiul sau alta grasime cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, un minut, se pune un varf de lingurita cu boia sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si, imediat se sting cu apa.
- Cand clocoteste apa, se pun perisoarele si castravetii, curatati de coaja si taiati in betisoare de 1 cm grosime, sau necuratati, rasi prin razatoare cu gauri mari si scursi bine de zeama pe care o lasa.
- Se lasa sa fiarba 40-50 minute.
- Cand toate sunt fierte, se freaca bine faina cu sucul de rosii care, apoi, se amesteca cu sosul; se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege.
- Se completeaza lichidul, daca a scazut, ca sosul sa cuprinda bine perisoarele si castravetii si sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
- Cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se acreste cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet.
- Pentru aroma, se adauga marar si, facultativ, usturoiul taiat marunt.
- Daca sosul este prea acru, se adauga o lingurita de zahar.
- Mancarea se poate servi simpla sau cu piure de cartofi.
- Smantana se adauga la masa.
Pofta Buna!
Comentarii la retete