Oua umplute “ciupercute” (reteta Craciun)

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 188.52 kcal/100 gr

Ingrediente:

  • 5 oua, fierte tari
  • o conserva de ton (in apa sau ulei)
  • rosii
  • maioneza de casa
  • patrunjel, pentru ornat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se fierb ouale.
  2. Se taie pe lungime in 2 jumatati.
  3. Se scot galbenusurile.
  4. Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
  6. Se aseaza pe un platou.
  7. Deasupra se pune maioneza de casa.
  8. Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
  9. Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.

Informatii nutritionale pentru 100 gr:

188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar

O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.

oua-umplute-craciun Oua umplute ciupercute (reteta Craciun)

sursa: www.slabuta.ro

Supa de primavara cu sofran

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 330 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 800 gr sparanghel
  • 2 l. s. unt
  • sare
  • 1 v. d. c. zahar
  • 6 cepe verzi
  • 1 ceapa mica uscata
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 200 gr frisca
  • 1 galbenus de ou proaspat
  • 2 v. d. c. praf de sofran
  • 50 gr crema Fraîche
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Se curata sparanghelul, se taie fasii si se fierbe impreuna cu unt, sare si zahar.
  2. Ceapa de primavara se taie rondele, ceapa uscata se injumatateste, si se fierb la foc mic in apa sarata; se stinge cu apa rece si se lasa la scurs. Morcovul se taie cuburi mici, se fierbe la foc mic si se lasa la scurs.
  3. Se indeparteaza coditele de la rosii, se oparesc, se descojesc, se indeparteaza semintele şi se taie cuburi.
  4. Se bate frisca pana se intareste, apoi se incorporeaza galbenusul.
  5. Jumatate din ceapa, impreuna cu unt si sofran, se pun intr-o cratita mica si se calesc, se completeaza cu restul de frisca si crema Fraîche, se lasa sa fiarba, se condimenteaza si se ia cratita de pe aragaz.
  6. Restul de ceapa, impreuna cu unt, cu toate legumele si cu sparanghelul, se pun intr-o cratita mare si se calesc. Se condimenteaza.
  7. Sosul de sofran, impreuna cu oul si frisca, se incalzeste din nou, se condimenteaza inca o data daca este necesar si se serveste pe o farfurie plata, care a fost mai intai incalzita.
  8. Legumele de primavara se pun in supa.

Pofta Buna!