Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
- 1 kg peste (crap, somn, etc)
- 100 ml ulei
- 3-4 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- o foaie de dafin
- 100 ml vin alb
- 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat
- 2 -3 linguri zeama de lamaie sau cateva picaturi de otet
- sare
Mod de preparare:
- Pestele curatat se taie in bucati de 3 cm grosime; daca este gros, se despica in doua , de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare jumatate taindu-se in bucati, de 4-5 cm.
- Tigaia se infierbanta goala, apoi se pune tot uleiul care se va infierbanta imediat; in ea se aseaza bucatile de peste, trecute prin faina, care se vor praji numai pe jumatate, cate 2-3 minute pe fiecare parte si apoi se vor scoate pe o farfurie.
- In uleiul ramas care nu este ars se pune ceapa taiata in felii subtiri, presarata cu o lingurita de sare; se caleste 10 -15 minute, la foc mic (nu direct pe flacara), pana cand devine lucioasa, fara sa se rumeneasca.
- Se poate cali si la cuptor, daca nu avem timp sa o supraveghem, deorece ceapa se arde repede.
- Se adauga sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, zeama de lamaie si sare dupa gust si, la urma, bucatile de peste si usturoiul taiat marunt.
- Se da la cuptor 20 minute, la foc mijlociu, sa fiarba pestele in continuare, sa se formeze sosul, si sa se ridice untdelemnul.
- Se serveste rece ca fel intai.
Pofta Buna!
Comentarii la retete