Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 410 kcal/portie
Se consuma cu bere rece
Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 l. s. unt sau margarina
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 fir de usturoi verde, taiat
- 400 gr piept afumat fara os
- 3/4 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
- 1 foaie de dafin
- otet de vin
- 1 v. d. c. zahar
- 400 gr linte din conserva
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 l. s. ceapa verde, proaspat taiata
Mod de preparare:
- Untul sau margarina se pune intr-o cratita la incins si se prajesc ceapa si usturoiul.
- Pieptul afumat se taie cuburi; impreuna cu supa de carne, foaia de dafin, otetul si zaharul, se toarna peste legume.
- Totul se fierbe 3/4 ora.
- Se adauga lintea si se fierbe inca 5 minute. Supa de linte se condimenteaza si se serveste presarata cu ceapa verde.
Pofta Buna!
Comentarii la retete