Supa Borsch

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 250 kcal/portie
Se consuma cu paine neagra

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 50 gr usturoi verde
  • 50 gr telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 sfecle rosii
  • 250 gr cartofi
  • 2-3 l. s. unt
  • 100 gr varza acra
  • 2 l. s. pasta de rosii
  • 1,2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 l. c. chimen
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • cuisoare
  • 150 gr smantana

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Legumele se taie in cuburi mici. Cartofii se curata si se taie in cuburi.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste usturoiul, se adauga ceapa. Restul legumelor, fara cartofi, se pun peste ceapa si se calesc.
  3. Varza acra se despica si impreuna cu cartofii se adauga la legume. Se toarna pasta de rosii si supa limpede.
  4. In compozitie se pun foile de dafin, chimenul si se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare. Se fierbe 20 de minute la foc potrivit. Supa se servste cu smantana.

Pofta Buna!

Supa de fasole boabe

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu chifle si ceapa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 l. s. ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l. c. sare
  • 1 l. s. pasta de rosii
  • 1/2 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1 conserva mare cu boabe de fasole rosie
  • piper
  • 1 l. c. boia
  • piper Cayenne
  • zeama de la 1 lamaie
  • zahar
  • 4 felii de paine alba
  • 2 oua fierte tari
  • 1 l. s. coaja de lamaie
  • frunze de patrunjel tocate

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul la incins. Legumele se taie marunt si se prajesc in ulei. Se freaca usturoiul cu sare si se caleste impreuna cu legumele.
  2. Se adauga la compozitie si pasta de rosii. Se toarna supa de carne. Boabele se pun la scurs, dupa care se adauga in supa.
  3. Se incalzeste supa si se condimenteaza cu suc de lamaie si putin zahar.
  4. Feliile de paine se taie in cuburi mici. Ouale se toaca si se amesteca cu coaja de lamaie si cu frunzele de patrunjel, apoi se pun in supa. Supa se incalzeste din nou.

Pofta Buna!