Timp de preparare: cca  1 1/2 ora
Cca 340 kcal/portie
Se consuma cu paine din cereale

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 cepe
  • 2 l. s. ulei
  • 500 gr carne vita
  • 2 l. s. faina
  • sare
  • piper
  • 1 v. d. c. chimen macinat
  • putin maghiran
  • 2-3 l. s. boia iute
  • 2 l. s. otet
  • 200 gr cartofi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se toaca fin si se prajeste in ulei. Carnea de vita se taie bucati mai mari si se prajeste in aceeasi tigaie cu ceapa, pe ambele parti.
  2. Se presara cu faina, se adauga toate condimentele si otetul si se freaca totul bine, se adauga aproximativ 1 1/2 l apa rece si se pune la fiert; se fierbe aproximativ 1/2 ora.
  3. Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie cuburi. Dupa 1/2 ora cuburile de cartofi se pun in supa si se fierb inca 1/2 ora.
  4. Se gusta supa inainte de a fi servita si eventual se mai condimenteaza cu boia.

Pofta Buna!