Ciorba de fasole verde

Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 l. s. ulei
  • un ardei
  • 1/2 kg rosii
  • frunze de patrunjel si telina
  • putin cimbru
  • sare

Mod de preparare:

  1. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.
  2. Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.
  3. Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
  4. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
  5. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Pofta Buna!

Supa concentrata de cartofi cu carne de pui

Timp de preparare: cca 2 ore
Cca  600 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 1 legatura de verdeturi pentru supa
  • 1 pui
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 750 gr cartofi copti
  • 500 gr morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 l. s. ulei de soia
  • 2 banane
  • 1 l. s. praf Curry
  • 150 gr iaurt
  • piper alb proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Verdeturile pentru supa se taie in bucati mai mari. Se spala bine puiul; verdeturile, foile de dafin si boabele de piper, impreuna cu puiul, se pun in 1 1/2 l apa cu sare.  Se fierb la foc redus aproximativ 1 ora.
  2. Se scoate puiul si se pune la racit. Supa se strecoara.
  3. Cartofii si morcovii se taie cuburi mai mari.
  4. Legumele se fierb 20-30 minute in supa. Morcovii se scot din supa, iar restul de legume se paseaza cu ajutorul mixerului.
  5. Ceapa verde se taie inele. Uleiul se pune intr-o cratita mare la incins si ceapa se caleste.
  6. Bananele se zdrobesc; impreuna cu Curry si iaurtul se toarna peste ceapa. Se adauga treptat si supa de cartofi.
  7. Morcovii se taie fasii si impreuna cu carnea se pun in supa. Se condimenteaza cu Curry si piper.

Pofta Buna!