Dificultate medie
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 150 gr franzela
- 100 ml lapte
- 200 ml smantana
- 100 gr unt
- margarina sau ulei
- 50 gr faina
- 150 ml suc de rosii
- 150 gr branza telemea
- o lingurita marar taiat marunt
- un varf cutit piper
- 4 oua si un albus sau 5 oua
Mod de preparare:
- Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe, 5 minute si, apoi, se lasa in strecuratoare pana se raceste.
- Se trece apoi prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in lapte si nestoarsa.
- La tocatura se adauga branza rasa (care sareaza), smantana, faina, untul moale sau topit (margarina, uleiul), sucul de rosii, galbenusurile, mararul si piperul, amestecandu-se bine.
- Dupa aceea, se amesteca usor, prin rasturnare cu albusurile batute spuma, se pune in forma de cca 2 l si se coace.
- Se introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute.
- Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Pofta Buna!
Comentarii la retete