Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- 300 gr ficat de vitel sau pasare
- 1/4 kg ciuperci albe
- 1/4 kg carne de vitel si 1/4 carne de porc mai slaba
- 50 gr slanina afumata
- o ceapa mare
- 100 ml smantana dulce
- 4 oua
- 2 linguri rom sau coniac
- condimente de pasteta
- sare
Mod de preparare:
- Carnea impreuna cu ceapa calita, un minut in ulei, ciupercile bine spalate si slanina se trec prin masina de tocat de 2 ori.
- La tocatura se adauga romul sau coniacul, sarea, toate condimentele, sau, dupa preferinta, galbenusurile si smantana si se amesteca bine.
- Albusurile, batute cu spuma, se amesteca cu compozitia usor, prin rasturnare, cu ajutorul telului.
- In forma (sau formele), unsa bine cu unt solid, se pune jumatate din compozitie, apoi ficatul taiat in felii de 1 cm grosime care se presara cu condimentele si apoi, cealalta jumatate de tocatura; se niveleaza si se preseaza putin cu lingura ca sa nu ramana goluri in interior.
- Forma se introduce in cuptorul bine infierbantat, neacoperita, in tava cu apa fierbinte.
- Pasteta se lasa sa se coaca cca o ora. Dupa 30 minute, cand s-a ridicat bine, focul se reduce la mijlociu; daca s-a rumenit prea mult, se acopera cu o hartie.
- Se lasa in tava pana cand se raceste, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit si, apoi, se rastoarna.
Pofta Buna!
Comentarii la retete