Mancare de fasole asortata

Timp de preparare: cca 2 1/4 ora
Timp de inmuiere: cca 10 ore
Cca 430 kcal/portie
Se consuma cu paine din cereale

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 250 gr fasole uscata cu boabe rosii
  • 250 gr fasole uscata cu boabe negre
  • 2 1/2 l supa limpede de legume rece (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cca 300 gr boabe de porumb din conserva
  • 2 cepe tocate
  • 4 catei de usturoi, presati
  • 4 l. s. ulei de floarea-soarelui
  • scortisoara
  • cateva seminte de marar
  • sare
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 legatura de marar
  • 75 gr cascaval ras

Mod de preparare:

  1. Fasolea se pune in vase separate la inmuiat aproximativ 10 ore. Se pune apoi la fiert in aceeasi apa in care a fost pusa la inmuiat, tot separat, si se fierbe 1 1/2 pana la 2 ore, pana ce se inmoaie.
  2. Ardeiul se taie fasii. Boabele de porumb se lasa sa se scurga.
  3. Se calesc in ulei ceapa, usturoiul, fasiile de ardei si porumbul.
  4. Se amesteca cele doua feluri de fasole si se condimenteaza cu scortisoara si seminte de marar. Legumele calite se adauga la fasole si impreuna se fierb 5-10 minute, la foc redus.
  5. Supa se condimenteaza cu sare si piper si se presara cu marar si cascaval ras.

Pofta Buna!

Supa de fasole boabe

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu chifle si ceapa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 l. s. ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l. c. sare
  • 1 l. s. pasta de rosii
  • 1/2 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1 conserva mare cu boabe de fasole rosie
  • piper
  • 1 l. c. boia
  • piper Cayenne
  • zeama de la 1 lamaie
  • zahar
  • 4 felii de paine alba
  • 2 oua fierte tari
  • 1 l. s. coaja de lamaie
  • frunze de patrunjel tocate

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul la incins. Legumele se taie marunt si se prajesc in ulei. Se freaca usturoiul cu sare si se caleste impreuna cu legumele.
  2. Se adauga la compozitie si pasta de rosii. Se toarna supa de carne. Boabele se pun la scurs, dupa care se adauga in supa.
  3. Se incalzeste supa si se condimenteaza cu suc de lamaie si putin zahar.
  4. Feliile de paine se taie in cuburi mici. Ouale se toaca si se amesteca cu coaja de lamaie si cu frunzele de patrunjel, apoi se pun in supa. Supa se incalzeste din nou.

Pofta Buna!