Timp de preparare: cca 2 1/4 ora
Timp de inmuiere: cca 10 ore
Cca 430 kcal/portie
Se consuma cu paine din cereale
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 gr fasole uscata cu boabe rosii
- 250 gr fasole uscata cu boabe negre
- 2 1/2 l supa limpede de legume rece (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- cca 300 gr boabe de porumb din conserva
- 2 cepe tocate
- 4 catei de usturoi, presati
- 4 l. s. ulei de floarea-soarelui
- scortisoara
- cateva seminte de marar
- sare
- 1 v. d. c. piper Cayenne
- 1 legatura de marar
- 75 gr cascaval ras
Mod de preparare:
- Fasolea se pune in vase separate la inmuiat aproximativ 10 ore. Se pune apoi la fiert in aceeasi apa in care a fost pusa la inmuiat, tot separat, si se fierbe 1 1/2 pana la 2 ore, pana ce se inmoaie.
- Ardeiul se taie fasii. Boabele de porumb se lasa sa se scurga.
- Se calesc in ulei ceapa, usturoiul, fasiile de ardei si porumbul.
- Se amesteca cele doua feluri de fasole si se condimenteaza cu scortisoara si seminte de marar. Legumele calite se adauga la fasole si impreuna se fierb 5-10 minute, la foc redus.
- Supa se condimenteaza cu sare si piper si se presara cu marar si cascaval ras.
Pofta Buna!
Comentarii la retete