Supa de miel cu crevete

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Cca 270 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 gr carne de miel
  • 600 gr oase de miel
  • 150 gr crevete crude
  • 1 ceapa
  • 300 gr usturoi verde, telina, fenicul si morcovi
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura cimbru si rozmarin
  • 40 ml pernod
  • sare
  • piper alb
  • 2 l. s. busuioc

Mod de preparare:

  1. Carnea de miel si oasele se fierb intr-un litru de apa. Crevetele se decojesc si se pun in supa.
  2. Ceapa se injumatateste si se prajeste, legumele se taie marunt si impreuna cu verdeturile se pun in supa si se fierb 20 de minute. Legumele se scot din supa, iar aceasta se fierbe inca 40 minute in continuare.
  3. Supa se strecoara si se condimenteaza cu sae, piper si pernod. Se taie marunt crevetele, iar carnea si legumele se pun in supa.
  4. Supa se serveste cu busuioc presarat deasupra.

Pofta Buna!

Supa concentrata de cartofi cu carne de pui

Timp de preparare: cca 2 ore
Cca  600 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 1 legatura de verdeturi pentru supa
  • 1 pui
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 750 gr cartofi copti
  • 500 gr morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 l. s. ulei de soia
  • 2 banane
  • 1 l. s. praf Curry
  • 150 gr iaurt
  • piper alb proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Verdeturile pentru supa se taie in bucati mai mari. Se spala bine puiul; verdeturile, foile de dafin si boabele de piper, impreuna cu puiul, se pun in 1 1/2 l apa cu sare.  Se fierb la foc redus aproximativ 1 ora.
  2. Se scoate puiul si se pune la racit. Supa se strecoara.
  3. Cartofii si morcovii se taie cuburi mai mari.
  4. Legumele se fierb 20-30 minute in supa. Morcovii se scot din supa, iar restul de legume se paseaza cu ajutorul mixerului.
  5. Ceapa verde se taie inele. Uleiul se pune intr-o cratita mare la incins si ceapa se caleste.
  6. Bananele se zdrobesc; impreuna cu Curry si iaurtul se toarna peste ceapa. Se adauga treptat si supa de cartofi.
  7. Morcovii se taie fasii si impreuna cu carnea se pun in supa. Se condimenteaza cu Curry si piper.

Pofta Buna!