Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 320 kcal/portie
Se consuma cu vin alb
Ingrediente pentru 4-6 portii:
- 2 cepe mari, taiate mare
- 50 gr unt sau margarina
- 375 gr mere, taiate in cuburi
- 750 gr varza acra
- 1/4 l suc de mere
- 2 cuisoare
- 1 v. d. c. zahar
- 1 v. d. c. piper proaspat macinat
- 50 gr stafide
- 250 fr cartofi, taiati in cuburi
- sare
- 1/8 l vin alb
Mod de preparare:
- Ceapa se prajeste in unt.
- Se adauga merele, varza acra, sucul de mere, condimentele, stafidele si se calesc 20 de minute intr-un vas acoperit.
- Cartofii se pun deasupra si se fierb in continuare 1/4 ora, la foc redus.
- Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, piper si vin.
Pofta Buna!
Comentarii la retete