Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
- 1 kg ficat de vitel sau de porc
- 300 gr ceapa
- 100 ml ulei
- 200 gr unt
- 30 ml rom sau coniac
- 150 ml smintina groasa
- cate 1/2 lingurita condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara)
- 250 gr ciuperci
- sare
Mod de preparare:
- Ceapa taiata marunt se caleste, 2-3 minute, intr-o cratita, in ulei, apoi se pun ciupercile bine spalate, taiate felii, lasandu-le sa fiarba acoperite la foc mic, pana cand scade complet apa pe care o lasa.
- Dupa aceea, se adauga ficatul taiat in feli groase de 3 cm, condimentele, romul sau coniacul.
- Se lasa ficatul acoperit cca 15-20 minute, intorcandu-l pe toate partile pana cand se inmoaie, apoi cratita se ia imediat de pe foc, deoarece ficatul se intareste daca se prajeste prea mult.
- Rece, se trece prin masina de tocat de 2 ori.
- Untul se freaca pana ce se inmoaie si se adauga ficatul si smantana amestecandu-se bine; apoi, se adauga dupa gust, sare fina.
- Compozitia se aranjeaza pe platou, se tine la rece, sau cu pasta moale se fac sandwichiuri.
Pofta Buna!
Comentarii la retete