Ciorba de fasole verde

Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 l. s. ulei
  • un ardei
  • 1/2 kg rosii
  • frunze de patrunjel si telina
  • putin cimbru
  • sare

Mod de preparare:

  1. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.
  2. Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.
  3. Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
  4. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
  5. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Pofta Buna!

Supa de miel cu sofran

Timp de preparare: cca 1 3/4 ora
Cca 270 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr oase de miel
  • 150 gr carne de miel
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de verdeturi pentru supa
  • 5 boabe de piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1 v. d. c. rozmarin si cimbru
  • sare
  • cateva fire de sofran
  • 100 gr dovleac Zucchini
  • 4 galbenusuri de oua proaspete
  • 100 gr smantana dulce

Mod de preparare:

  1. Oasele si carnea de miel se pun intr-un litru de apa rece la fiert. Ceapa se injumatateste si se prajeste. Impreuna cu verdeturile si boabele de piper, se pune in supa si se fierbe 1 1/2 ora.
  2. Carnea se taie in cuburi mici, supa se trece printr-o sita, se sareaza si impreuna cu firele de sofran si se fierbe inca 10 minute. Zucchini se taie cuburi mici.
  3. Se bat galbenusurile cu smantana. Supa se ia de pe foc si se adauga in ea compozitia de ou cu smantana. Zucchini si cuburile de carne se adauga la sfarsit in supa.

Pofta Buna!