Timp de preparare: cca 1 ora
Timp de inmuiere: cca 2o minute
Cca 400 kcal/portie
Se consuma cu paine cu crabi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 120 gr orez
  • putina sare
  • 50 gr zbarciogi uscati
  • 6 cepe verzi
  • 1-2 ardei grasi rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 150 gr boabe de soia
  • 3 l. s. ulei de soia
  • 2 catei de usturoi
  • cam 2 l. s. otet de fructe
  • miere
  • 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • piper proaspat macinat
  • 2 l. s. inele de usturoi verde

Mod de preparare:

  1. Orezul se spala si se fierbe in apa sarata aproximativ 3/4 ora. Zbarciogii se pun in apa rece la inmuiat.
  2. Ceapa se taie marunt. Ardeiul se injumatateste, se indeparteaza samburii si se taie in fasii. Morcovii si telina se taie fasii subtiri, se inmoaie boabele de soia.
  3. Uleiul se pune intr-o cratita la incins si se prajesc legumele. Zbarciogii se scurg si se adauga la zarzavat.
  4. Usturoiul se zdrobeste si se pune in compozitie. Legumele se condimenteaza cu otet si miere.
  5. Se toarna supa si se fierbe in continuare 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper Cayenne. Se adauga orezul. Se serveste cu usturoi verde presarat deasupra.

Pofta Buna!