Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 340 kcal/portie
Se consuma cu placinta din aluat dospit

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cepe mijlocii
  • 500 gr cartofi fierti
  • 1-2 l. s. unt topit
  • 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 1 castravete mijlociu de sera
  • 225 gr carne tocata, de vita
  • 1 ou mic
  • 1 l. s. branza de vaci
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 l. s. ulei
  • 2-3 l. c. amidon
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 l. s. verdeturi
  • crema Fraiche

Mod de preparare:

  1. Ceapa se taie inele, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
  2. Untul topit se pune la incins si se cales ceapa si cartofii.
  3. Se adauga supa limpede si se fierbe aproximativ 1/2 ora.
  4. Castravetele se taie in doua, in lungime, semintele se indeparteaza cu ajutorul unei lingurite. Se decojeste si se fierbe 1/4 ora in supa.
  5. Intre timp se amesteca carnea tocata cu ou si cu branza. Se condimenteaza cu sare si piper. Cu mainile umede, din aluat se formeaza galuste mici, care se prajesc in ulei.
  6. Amidonul se amesteca cu apa si se adauga la supa care fierbe.
  7. Se adauga mararul si crema Fraiche. Se condimenteaza cu sare si piper, iar galustele de carne se adauga cu grija in supa.

Pofta Buna!