Dificultate medie
Timp de preparare: cca 2 1/4 ora
Ingrediente:
- O spinare de iepure sau pulpele din spate
- cca 100 gr grasime de porc sau 100 ml ulei
- 50-100 ml vin alb
- 3-5 catei de usturoi
- o ramura de cimbru
- un varf de lingurita piper
- o lingurita rasa de sare
Mod de preparare:
- Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rand de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea sau uleiul si se presara cu piperul macinat.
- In cratita se pun 4-5 linguri cu apa, sarea , cimbrul, o foaie de dafin, apoi aceasta se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, ca sa se friga carnea in vaporii formati.
- Se intoarce din cand in cand, se stropeste intotdeauna cu sosul din cratita care se completeaza cu apa, cand scade ca sa nu se arda zarzavatul, pana ce acesta se inmoaie; apoi se adauga vinul sau zeama de la marinare, cand scade lichidul.
- Durata de frigere variaza intre 1,5-2 ore sau mai mult, dupa cat de batran este animalul.
- Cand furculita intra cu usurinta in carne, pana la mijloc, inseamna ca aceasta este gata; daca nu s-a rumenit suficient, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile, dupa gust. ‘
- Cand este gata, in sos se pune usturoiul taiat in felii si cu acesta se stropeste friptura care, de altfel, se aromeaza mai intens decat daca s-ar impana cu usturoi.
- Se serveste cu sote de sfecla sau de legume, cu piure de cartofi, garnitura de orez, etc.
- Friptura se serveste si rece.
Pofta Buna!
Scrie o parere