Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 560 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 5 fasii de Tofu
  • 3 l. s. ulei de susan
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi verde
  • 2 capatani de sfecla rosie, mijlocii
  • 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • cam 150 gr porumb si castraveti
  • 150 gr smantana
  • 150 gr mazare rf.
  • 100 gr crema Fraiche
  • 1 l. s. gelatina
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 l. c. chimen proaspat macinat
  • zahar
  • 1 capere
  • 2 l. s. usturoi verde, proaspat tocat

Mod de preparare:

  1. Tofu se taie cuburi si se prajeste in ulei de susan.
  2. Ceapa se taie in cuburi mici, usturoiul in fasii si se calesc.
  3. Se rade sfecla rosie, se adauga mazarea, usturoiul si se calesc impreuna.
  4. Se adauga supa de legume si se fierb inca 10 minute.
  5. Porumbul se pune la scurs. Castravetii setaie marunt. Acestea, impreuna cu smantana si crema Fraiche, se adauga in supa si se fierb inca 5 minute.
  6. In supa se adauga gelatina pentru a se lega legumele, se condimenteaza cu sare, piper, chimen si zahar.
  7. Se pune capere si se serveste supa cu usturoi presarat deasupra.

Pofta Buna!