Durata dospirii: cca 1 ora
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 530 kcal/portie

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 1 ligura zahar
  • 1 varf de cutit chimen macinat
  • 1 varf de cutit coreandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 15 gr untura de porc
  • 2 oua

Mod de preparare:

  1. Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. 1/4 l apa calduta se toarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat.
  2. Pentru 1/2 ora se pune la dospit.
  3. Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora.
  4. Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.
  5. Cuptorul se incalzeste la 220 C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori.
  6. Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.

Pofta Buna!